.:: RialDance ::.

fbgp

Σεμινάριο Musical στη RiaL Dance

ria musical

 

16-17-18 Απριλίου 2015 Σεμινάριο Musical !!

Δ. Καστέλλου & Α. Κυριακίδου
Φώτα.. κλακέτα.. πάμε!!!

 

Ένα σεμινάριο event για εκείνους που ο... θόρυβος του Hollywood δεν θα τους εγκαταλείψει ποτέ!! Με άξονα τη χορογραφία και το τραγούδι πάνω στους ρυθμούς και το στύλ που υπαγορεύουν τα γνωστά Musicals Chicago, Cabaret, Moulin Rouge, κ.λ.π. θα εξελίξουμε την ποιότητα και την θεατρικότητα της κίνησης, καθώς και τα προσωπικά εκφραστικά μέσα που διαθέτει ο καθένας μας ξεχωριστά. Φορέστε λοιπόν την πιο λαμπερή σας διάθεση και βυθιστείτε σε έναν κόσμο υπόγειο, ερωτικό, υπαινικτικό, γεμάτο ταμπεραμέντο, σε έναν κόσμο όπου με το άνοιγμα της αυλαίας είναι......All that Jazz!!!

- χορογραφία
- φωνητική τοποθέτηση
- τεχνικές ακρόασης
- μουσικό ύφος
- δημιουργία DvD για χρήση σε ακροάσεις του εξωτερικού
- τεχνικές ερμηνείας
- παρουσία πιανίστα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων : 10 Απριλίου 2015. Τηλεφωνική επικοινωνία στο 6970685159. Περιορισμένος αριθμός ενεργών μελών. Η καταβολή της συνδρομής θα γίνει στην έναρξη του σεμιναρίου.

«RiaL Dance» Διεύθυνση: Λουτρών 8, Λαγκαδας. Τηλ. 2394023883
Κόστος συμμετοχής : 50 ευρώ
Πέμπτη 16 Απριλίου: 19:30 – 22:30
Παρασεκευή 17 Απριλίου: 19:30 – 22:30
Σάββατο 18 Απριλίου: 19:30 – 22:30

Δήμητρα Καστέλλου -χορογράφος
Η Δήμητρα Καστέλλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ανδρομάχη Καφαντάρη" με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη χορογραφία στην Ανώτατη Ακαδημία Χορού "Palucca Schule Dresden" της Γερμανίας. Είναι μέλος της Royal Academy of Dancing και κάτοχος 1ου βραβείου σε πανελλήνιο διαγωνισμό σύγχρονου χορού το 1998 στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι: Matilde Rubio, Silvana Schroeder, Yoshiko Waki, Nicole Meier, Jana Ressel, Ron Howell, Aline Nari, Σοφία Σπυράτου, Σύνθια Φρυδά, Φωκάς Ευαγγελινός, Sebastien Borde, Κωνσταντίνα Καστέλλου. Επίσης έχει δουλέψει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των: Giancarlo del Monaco, Nicolas Trees, Renatta Scotto, Paul-Emile Fourny, Wolf Widder, Νίκου Πετρόπουλου, Arnaud Bernard, Ignacio Garcia, Graham Vick, Michal Znaniecki, Μαριάννας Κάλμπαρη. Το 2008 συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την ομάδα σύγχρονου χορού "Carrot Dancers". Στα πλαίσια των χοροθεατρικών φεστιβάλς "Tanzwoche Dresden" και "Tanzherbst Dresden", έχει χορογραφήσει τα projects "Ver...bindung", "Flucht" και "Boulevard of broken dreams". Στη λίστα των θεάτρων που έχει φιλοξενηθεί ανήκουν μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η Κρατική Οπερέτα Δρέσδης, η Volksbuehne Βερολίνου, η Kleine Szene Dresden. Τον κύκλο των καλλιτεχνικών εμπειριών έρχονται να κλείσουν τα σεμινάρια, στα οποία έχει παρευρεθεί από το 2000 εώς σήμερα, συναντώντας μεταξύ άλλων τους William Forsythe, Ingo Reulecke, Κωνσταντίνο Μίχο, Αθηνά Βάχλα, Σταύρο Γιανγκούλη, Marilena Grafakos, Tania Ivanova Miltenova Stoupel, Kalina Bogoeva, Χάρη Μανταφούνη, Marco Antonio. Έχει διδάξει στη σχολή χορού "Άσπα Βασιλείου", στις σχολές χορού"Φωκάς Ευαγγελινός" και στο Θέατρο των Αλλαγών. Από το 2010 είναι ιδρυτικό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας Marotte. Από το 2011 διδάσκει στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Αθανασία Κυριακίδου – μαέστρος / ιστ. μουσικολόγος
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από τις τάξεις ανώτερων θεωρητικών, πτυχίου Φλάουτου (τάξη Ν. Δημόπουλου), δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής (τάξη Ε. Ελευθεριάδη). Παράλληλα, μελέτησε μπαρόκ φλογέρα και μονωδία και μαθήτευσε στη διεύθυνση ορχήστρας με τον Κάρολο Τρικολίδη. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας (D. Brinegar) και το διδακτορικό της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ιστορική μουσικολογία με έμφαση στη μελέτη του χορωδιακού υλικού. Διοργάνωσε το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο για υποψήφιους Διδάκτορες Μουσικών Τμημάτων και επιμελήθηκε την έκδοση πρακτικών. Επιμελήθηκε, επίσης, τη μουσικολογική έκθεση, αφιερωμένη στο συνθέτη Κώστα Νικήτα που έλαβε χώρα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ως φλαουτίστρια, χορωδός και μαέστρος. Απέσπασε δυο πρώτες θέσεις σε διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχηστρικών συνόλων. Έχει ιδρύσει το Εργαστήρι Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη και φέτος, δίδαξε τα τμήματα Διεύθυνσης Χορωδίας και Αρχαρίων στο 2ο Πανελλήνιο Masterclass για Διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδίας υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και του διεθνούς φήμης μαέστρου Μ. Οικονόμου.

Τα Πάντα Γύρω από το Χορό...